Sanne

Als kind was ik altijd aan het tekenen en knutselen. Ik hield van de illustraties van Beatrix Potter, en ook van Vera de Muis, van Marjolein Bastin. Met mijn vader bezocht ik regelmatig musea en zo maakte ik kennis met allerlei soorten kunst. Ik ging veel naar de bibliotheek en las stapels boeken. Mijn lievelingsboek was De geheime tuin, en dat is het eigenlijk nog steeds. Ook schreef ik brieven met penvriendinnen en hield ik een dagboek bij.

Na het vwo ging ik naar de Hogeschool van Amsterdam en volgde de opleiding Boekhandel en Uitgeverij. Ik werkte vervolgens 17 jaar als redacteur bij verschillende boekenuitgeverijen, waarvan 12,5 jaar bij uitgeverij Ambo|Anthos. Het was mooi werk, wat ik met hart en ziel heb gedaan. 

In 2016 heb ik het roer omgegooid en mijn baan opgezegd om me op mijn eigen creatieve proces te richten. Een droom die uitkwam. Sindsdien illustreer en schrijf ik in opdracht en maak ik vrij werk waarvan ik prints en ansichtkaarten laat drukken. In mijn dagboek-blog kun je bovendien lezen over mijn belevenissen.

De rode draad in mijn werk is: de schoonheid in kleine dingen. Juist die kleine, dagelijkse dingen maken me gelukkig, en dat gevoel geef ik graag door om de wereld een beetje mooier te maken!Facebook
LinkedIn
Instagram