Geplaatst op Geef een reactie

Maart

Sinds ik mijn hand brak ben ik er een beetje uit, uit Sanne Schildert en uit het stukjes schrijven. Eigenlijk komt dat niet alleen door die hand, ik begon 1 januari ook met een nieuwe baan bij het Taalhuis van de bibliotheek. En daar heb ik zoveel te leren dat mijn hoofd de eerste tijd duizelde! Het is geweldig werk trouwens, vooral omdat het er helemaal draait om mensen: mensen die de Nederlandse taal komen oefenen of hun digivaardigheden komen verbeteren. In deze baan voel ik elke dag heel duidelijk dat ik iets kan bijdragen aan de maatschappij en daar krijg ik energie van. Bovendien kan ik er zelf veel leren en is er alle ruimte om te groeien. Nu, na drie maanden, komt er wat meer rust, overzie ik het allemaal beter.

Tijd voor een nieuw stukje dus: een terugblik op maart. Het gaat gelukkig goed met mijn hand en in maart begon ik weer te tekenen. Om er een beetje in te komen volgde ik een leuke Domestika-cursus van Kate Sutton, die allerlei technieken aandroeg om met Tombow-stiften in je dagboek te werken. Deze cursus sloot erg goed aan bij wat ik graag doe en ik tekende deze maand al 19 pagina’s vol! Af en toe deelde ik er een op instagram. De dagboektekeningen zijn mooie kleine projectjes, moeiteloos plezier. Ik schreef heel weinig, misschien omdat mijn hoofd best vol met nieuwe informatie zat.

Verder begon ik weer voorzichtig met Pilateslessen, vaak wel twee keer in de week. Dat voelt goed! Lenig zal ik nooit worden, maar dit houdt me wel soepeler. Ook ging ik met een hartsvriendin bij Loetje in ons dorp eten, heerlijk een avond uitgebreid bijpraten. Zo waardevol. Twee dagen later brak er akelig genoeg een grote brand uit in het restaurant, die oversloeg naar de zorgboerderij ernaast. Gelukkig kon iedereen er op tijd weg. Ik was er verdrietig van en merkte opeens heel duidelijk dat ik toch wel echt in Breukelen geworteld ben inmiddels. Dat had ik nooit zo doorgehad.

Op een zondag gingen we op bezoek bij Thieu zijn vriendin op de schapenboerderij. Ik gaf daar een schattig lammetje de fles, knuffelde schapen en zag hun net geboren katje. We dronken er thee en kregen zelfgebakken taart, zo lief! En natuurlijk droomden Thad en ik er daarna ook weer van om op een boerderij wonen! Heerlijk, die ruimte!

Maart was een mooie maand. Een maand waarin ik alles weer goed op de rit kreeg. Ik hoop daar in april vervolg aan te geven. Lekker veel tekenen en schrijven. Misschien weer eens nieuwe kaarten maken? Of boekenleggers? En het buitenzwemseizoen is in aantocht: 20 april gaat het bad weer open, hoera! Het zal in het begin wel weer bibberen zijn, maar toch kan ik niet wachten. Dat turquoise bad tussen de weilanden, en dan zwemmen terwijl het regent, of juist met je hoofd in de zon, en het prachtige fietstochtje erheen.

Ik wens jullie een mooie maand april!

Laat je een berichtje achter?