Geplaatst op 6 reacties

Meivakantie

Al in januari had ik een week meivakantie gepland, maar in april wisselde ik van baan en omdat je dan zo midden in het jaar start heb je natuurlijk minder vakantiedagen. Ik liet mijn weekje vrij dus maar even schieten, en dat was een goede beslissing want ik heb alsnog twee hele leuke weken gehad.

Waar ik de eerste drie weken van april vooral een heel druk hoofd had van al het nieuwe wat ik leerde, begon ik vanaf de laatste week echt te wennen en van mijn nieuwe baan te genieten. Wat ben ik goed terechtgekomen! Een leuke, afwisselende baan in een fijne, sociale werkomgeving met super collega’s. En nog heel veel te leren, precies wat ik wilde. Ik voel me nu al helemaal thuis in de bibliotheek, alsof ik daar echt hoor.

Op mijn vrije dagen heb ik de afgelopen twee weken al drie keer gezwommen. Het buitenbad is knalturquoise met zo’n lijn met rode en witte balletjes erin en het ligt midden tussen de weilanden. Het fietstochtje er naartoe, zo’n twintig minuten, is ook door de polder. Wat een vrijheid! Ik blijf denk ik toch altijd een poldermeisje, vind het nog steeds heerlijk om zo ver te kunnen kijken, zoals ik vroeger uit mijn slaapkamerraam keek in Oudorp.

Ik ging een dagje naar Haarlem met een vriendin, waar we de expositie van Thé Tjong-Khing bezochten, bijkletsten (tijd tekort) en leuke tweedehands en nieuwe kleding kochten. Zij woont in Haarlem en weet alle leuke plekjes en adresjes te vinden, dus ik liet me lekker gidsen. We dronken goede koffie in de zon en ik was nog dagen blij van deze geslaagde dag.

Op Koningsdag maakten Thad en ik een wandeling in de bossen van Lage Vuursche en lunchten we in de zon bij Buiten in de kuil. We genoten allebei van de rust en ook van een vinkje dat op onze tafel kwam zitten. De dag erna liep ik met een vriendin door de Bethunepolder. Het was miezerig weer, maar het was gezellig en verfrissend. We zagen puttertjes en er bloeide zoveel! Mijn nieuwe wandelschoenen zijn nu echt wel goed ingelopen en zien er ook niet meer zo nieuw uit.

Met de jongste zoon ging ik naar Utrecht voor nieuwe zomerkleren. We slaagden goed en aten samen nog een broodje. Zo leuk om te zien hoe blij hij was met zijn nieuwe spullen en vooral ook om naast zo’n grote zoon te lopen. De oudste vierde het weekend erop zijn achttiende verjaardag met vrienden en familie. Wat een fijne mensen heeft hij om zich heen! Er was een zelfgeschreven lied, er waren cadeaus en frieten en hij dronk zijn eerste legale biertje.

En dan heb ik nog de helft niet opgenoemd want ik las ook nog mooie boeken, kluste bij een vriendin en maakte twee fietstochtjes. En ik genoot van alle vakantiekiekjes van iedereen op social media. Even dacht ik: moeten wij niet vaker weg? Doen we wel genoeg? Maar nu ik alles zo op een rij heb gezet is het antwoord me wel duidelijk.

6 gedachten over “Meivakantie

 1. Leuk Sanne! Klinkt goed allemaal!
  Liefs Wilma

  1. Ja, fijn hè? Gaat heel goed. Ik hoop met jou ook!

 2. Wat leuk die wasco!????
  Je hebt weer veel leuke en mooie momenten beleefd, Sanne. Lekker blijven genieten van alles.
  Liefs ????

  1. Ps De vraagtekens waren emoticons. 😉

   1. zoiets vermoedde ik al 😉

  2. Doe ik zeker, heerlijk dat we af en toe wat zon hadden, zin in de zomer! Ja, ben toch blijven proberen met wasco inderdaad. Toch wel erg leuk!

Laat je een berichtje achter?