Geplaatst op 4 reacties

Veel te veel goede voornemens

Eindelijk zit ik weer eens op mijn werkkamer! Het lukte me de afgelopen tijd maar moeilijk om er ruimte voor te maken. Dat komt deels omdat ik een (hele leuke!) nieuwe baan heb en dus ook weer een nieuw ritme moet vinden. De ervaring leert dat als ik mijn creatieve tijd niet duidelijk blok in mijn agenda, er niets overblijft. Er is natuurlijk altijd wel iets wat meer haast lijkt te hebben dan een tekening maken of en stukje schrijven. Daarnaast zit mijn hoofd zo vol met nieuwe informatie dat ik even de rust miste om te gaan zitten en iets te maken.

Maar: voor vandaag had ik tijd geblokt in mijn agenda. Een afspraak met mezelf, om weer langzaam op gang te komen. Ook voor de komende weken heb ik tijden geblokt. Goede voornemens dus, ik heb er zin in!

Nou is het wel zo dat ik nogal veel goede voornemens maak. Elke maandag neem ik me bijvoorbeeld voor om te stoppen met al dat gesnoep en die vervelende extra drie kilo eraf te krijgen. Zeker nu met de zomer in zicht. Als stok achter de deur sprak ik met een vriendin af om onszelf elke vrijdag te wegen en het gewicht naar elkaar te appen. Het leek een heel goed plan, maar nu ik er een potje van maak en zij goed bezig is voel ik me niet alleen te zwaar, maar ook nog eens een slechte vriendin.

Ook neem ik me regelmatig voor om elke week één keukenkastje schoon te maken zodat uiteindelijk de hele keuken eens goed gedaan is. Ik ga altijd voortvarend van start en dan strandt het, en zijn de schone keukenkastjes al weer vies als ik aan de rest wil beginnen. Vijfjarendagboeken, tekendagboeken en 6 minutendagboeken, ook van die voornemens. Ik probeer het elke keer weer en elke keer houd ik het niet vol. Hetzelfde geldt voor ontspullen, meer groente eten, de vieze muren van de woonkamer eindelijk eens schilderen, een knoop aan mijn blouse naaien (die knoop had ik gelukkig gevonden maar heb ik weken later per ongeluk opgezogen met de stofzuiger), op tijd naar bed gaan, de bende in de kamers van de kinderen negeren, vaker autorijden, vaker sporten, thuis aan yoga doen, mijn ongelezen tijdschriften lezen en alles wat ik verder nog vergeet.

Misschien moet ik minder voornemens maken. Of er meer uitvoeren? Ik ben benieuwd hoe anderen dat doen. Vandaag is er in ieder geval veel gelukt. Ik heb gezwommen, gezond gegeten, een stukje geschreven én spullen naar de kledingbak gebracht. Tijd om met een oud tijdschrift op de bank te kruipen.

PS Tips zijn welkom 🙂

4 gedachten over “Veel te veel goede voornemens

 1. Zo herkenbaar! Maar .. er is hoop hoor Sanne. Als je nou eens begint met maar één goed voornemen, dan hou je dat vast wel vol. En wie weet, krijg je daar de smaak van te pakken. Zet hem op!

  1. Ja, dat is misschien wel de beste tip! Het is weer maandag, ik ga er weer voor! 😉

 2. Ha, ook zeer herkenbaar voor mij! Maar ik heb één ding waar ik dit jaar wel echt goed in ben geslaagd, en dat is vaker koken en daarbij meer nieuwe recepten uitproberen. Met uiteraard altijd groente in de hoofdrol.
  Met dit als doel heb ik een groente- en fruittas genomen (elke week vanaf het begin van het jaar totdat ik laatst op vakantie ging) en na wat wisselen tussen de verschillende varianten besloot voortaan steeds de eenpersoonstas te nemen, ongeacht wat erin zou zitten.
  Ik heb in een paar maanden meer nieuwe recepten uitgeprobeerd dan in de drie jaren ervoor, denk ik. En had altijd ruimschoots groente in huis en een heel lijstje erbij gezochte recepten klaar liggen om uit te kiezen. En ik heb bijna altijd erg lekker gegeten!
  Nu heb ik de tas een paar weken niet vanwege logistieke redenen (vakantie, dodenherdenking, nog meer vakantie, Hemelvaart) maar ik heb al zin in het einde van de maand, wanneer ik mijn tas terug in het leven ga roepen!

  1. Wat goed, Lisette! Klinkt als een goede tas! Ik herinner me dat je op kamers ook altijd veel aan het koken was, dus ik denk dat je het ook leuk vindt om te doen? Mooi dat je dat weer hebt opgepakt.

Laat je een berichtje achter?