Geplaatst op Geef een reactie

April

April was een volle maand die voorbijvloog! Als ik terugkijk in mijn agenda kan ik bijna niet geloven hoeveel ik heb gedaan! Voor mijn werk was ik veel op pad: een vergadering in de bibliotheek in Leerdam, een seminar in die van Utrecht Centrum en een teammiddag bij de Veldkeuken in Amelisweerd. Leuk zo’n afwisselende baan.

Samen met de jongste bezocht ik de open dag aan de HU en na afloop dronken we iets op het mooiste terras van Utrecht. Met een creatieve vriendin ging ik naar Matthew Wong in het Van Gogh Museum en daarna nog even naar Marina Abramovic in het Stedelijk. Ik keek voetbal, dronk koffie met een vriendin, kocht een abonnement op het buitenbad met mijn zwemmaatje, ging een avond uit eten met de jongste bij de Thai, een avond naar Stef Bos met de oudste en mijn moeder, een dagje naar Den Haag met mezelf én we vierden de verjaardagen van oudste zoon en manlief.

Ook zei ik na lange tijd weer eens ja op een opdracht: ik mag een omslagillustratie voor een feelgoodroman maken! Hoe leuk! De schetsen zijn inmiddels goedgekeurd en ik ben al begonnen met het uitwerken. Het is een opdracht naar mijn hart, ik ben heel ontspannen aan het werk.

En nu ben ik anderhalve week vrij. Het zal je niet verbazen dat ik van tevoren plannen had waarmee ik met gemak vier weken zou kunnen vullen. Dat wordt kiezen dus en regelmatig nee zeggen. Want eigenlijk heb ik juist ook zo’n behoefte aan ruimte. Ruimte om te maken, ruimte om te lanterfanten, ruimte om te bedenken: waar heb ik vandaag zin in?

Dit weekend lukte dat goed en meteen was ik aan het knutselen. Ik kon niet stoppen met maken. En prompt kreeg ik zin om ook hier weer eens wat te schrijven. Mijn voornemen voor mei is dus: niet teveel plannen, zorgen voor ruimte. Vanuit ruimte ontstaan vaak de mooiste dingen. En ruimte geeft lucht.

Ik ben benieuwd wie dit herkent. En hoe jullie voor ruimte in je leven zorgen.

Laat je een berichtje achter?