Geplaatst op Geef een reactie

Boekentip

Vorige week schreef ik namens boekhandel Broese weer een boekentip voor De Nuk (De Nieuwe Utrechtse Krant). Ik zal hem hier ook weer even delen:

Al sinds 2005 ben ik een groot bewonderaar van het werk van Octavie Wolters. In die eerste tijd verslond ik alle blogs die ze schreef en tekende op haar website Octaview.nl. De blogs gingen vooral over haar dagelijks leven. Ik vond ze inspirerend en vaak ook herkenbaar. Ze maakten me blij. Ik las en herlas ze in de trein naar mijn werk en keek altijd weer reikhalzend uit naar de volgende.

Een paar jaar later kreeg ze een getekende column in de Libelle, die ik altijd uitknipte en waarvan ik een plakboek aanlegde. (Ik heb het nog steeds, maar jammer is wel dat de lijm na al die jaren donkere vlekken in het tijdschriftpapier heeft achtergelaten, dus erg mooi is het niet meer.)

Vervolgens schreef ze een roman, Voorland, die weer heel anders was dan haar blogs, maar zeker zo mooi, het verhaal raakte me diep. Daarna volgde een indrukwekkend autobiografisch boek over de tijd waarin ze met een depressie kampte, getiteld Slot.

En nu is haar eerste prentenboek verschenen: Het lied van de spreeuw. Vol prachtige linosneden van vogels, zwart-wit, met een enkel geel accent. Het lijkt wel of elk exemplaar handgedrukt is, zo authentiek ziet het eruit. De spreeuw wil een lied zingen over hoe mooi de wereld eruitziet, als je kunt kijken zoals hij. Alle vogels helpen hem door te vertellen over welke mooie dingen hij niet moet vergeten te zingen. Een helend boek in deze tijd waarin er veel zorgen zijn. Want naast die zorgen is er gelukkig zoveel schoonheid in het leven, die je kunt zien als je maar goed kijkt.

linkje: https://denuk.nl/broese-top-10-boekverkoper-sanne-van-der-bruggen-tipt-octavie-wolters/

Laat je een berichtje achter?