Geplaatst op Geef een reactie

Geen Lissabon…

Vanochtend schreef ik eindelijk weer eens een brief. Ik had mooi postpapier voor mijn verjaardag gekregen, en kon niet wachten het te gebruiken. Omdat ik al zoveel in mijn blogs had geschreven dacht ik dat ik weinig te vertellen had, maar niets bleek minder waar. Achter elkaar pende ik 11 kantjes vol en door het schrijven kwam ik zelf weer tot nieuwe inzichten. Mooi is dat toch hoe dat werkt. Ik kan me erop verheugen hoe de ontvanger hem morgen zal vinden in haar brievenbus.

Het is een beetje druilerige dag maar ik voel me blij. Net heb ik met onze oudste zoon zijn nieuwe bril opgehaald bij de opticien. Hij is in korte tijd zo gegroeid dat de oude te klein was geworden! Als ik naast hem loop kan ik bijna niet geloven dat hij echt mijn kind is, hij is opeens langer dan ik! Brede schouders, zware stem, 15 jaar is hij al. We dronken nog even samen koffie op de Brink, en gingen daarna langs de noten- en de bloemenkraam. Het is lang geleden dat we samen over de markt liepen en ik geniet ervan.

Afgelopen week hebben we besloten dat we niet naar Portugal gaan, we schuiven het een jaartje door. Bij Lissabon is het nog steeds oranje, het voelt niet goed, zelfs als we straks wel zouden mogen. In plaats ervan boekten we een huisje bij Holten. Thad kan daar lekker mountainbiken, de kinderen kunnen er zwemmen en sporten en ik verheug me erop om te wandelen, lezen en tekenen. En misschien een dagje naar Deventer? We zijn er allemaal blij mee, het aftellen kan beginnen! Het geeft rust dat de knoop is doorgehakt.

Sowieso heb ik meer rust weer. Ik ben er inmiddels aan gewend dat we met z’n allen thuis zijn en vind het eigenlijk ook wel gezellig. Als ik op mezelf wil zijn ga ik gewoon op mijn werkkamer zitten, of een rondje fietsen op mijn opoefiets. Ook probeer ik tijd in te plannen dat ik even niet werk, zoals vandaag. Af en toe is dat goed voor een mens en aangezien ik morgen in de winkel sta leek het me verstandig vandaag alvast een klein beetje weekend te vieren. Ik wens jullie ook een fijn weekend met hopelijk een zonnetje erbij. En ik hoop dat jullie ook leuke vakantieplannen hebben om naar uit te kijken.

Laat je een berichtje achter?