Geplaatst op Geef een reactie

Een perfect weekend

Vorig weekend waren we met mijn hele familie op Texel, wat heel gezellig was! Ik hou van Texel en ik vind het altijd fijn om weer even in Noord-Holland te zijn, waar ik vandaan kom. Lekker ver kijken over de weilanden, de geur van duinroos en het geluid van de zee, schelpen zoeken, vliegeren…

Afgelopen week werkten we gewoon en omdat Thad nog steeds thuiswerkt op de overloop kunnen we daar niet wassen. Er lag zaterdag dus een stapel (vakantie)wasgoed te wachten. Het was dan ook heerlijk dat we dit weekend helemaal niets hadden gepland. Zaterdag draaide ik achter elkaar vier wassen en ruimde ondertussen mijn werkkamer een beetje op, wat hard nodig was. Ik sorteerde mijn verf, pennen en potloden en werd blij van al deze fijne materialen en vooral ook van mijn steeds netter wordende kamer. Ik bedacht dat ik toch maar beter niet in een tiny house kan gaan wonen, wat me altijd zo leuk lijkt. Qua kleding zou het misschien wel lukken maar ik heb daar echt te veel tekenspullen voor.

Het regende lekker door de hele dag, goed weer om het huis nog even helemaal te stofzuigen en wat te boenen. Daarna maakte ik lasagne en ‘s avonds deed ik niets meer, ik voelde me volkomen ontspannen want alles was weer enigszins op orde.

Zondag hadden we zin om te gaan wandelen en we reden naar Broek in Waterland waar een leuke route van 10 km was. We struinden tussen de koeien door de weilanden en zagen zoveel prachtige oude huisjes, veel in lichtblauw geschilderd, bijna allemaal met kleine verzamelingen in de vensterbanken en volle boekenkasten in de woonkamer. Echt van die thuishuizen. Afgezien van de vogelpoep op de brugleuning waarin ik greep, de koeienvlaai waarin ik weggleed en de tekenbeet in Thad zijn been was het een hele fijne wandeling.

De horecagelegenheden onderweg waren allemaal dicht op zondag, maar we hadden krentenbollen en water meegenomen dus dat was prima. Aan het eind van de wandeling bleek er een terras bij de kerk open. In de kerk was een cafeetje waar de mooiste zelfgebakken taarten stonden en waar je goeie koffie kon krijgen. We kozen iets lekkers, gingen ermee in het zonnetje zitten en ik tekende nog wat. Ik besloot dat het een perfect weekend was geweest.

Laat je een berichtje achter?