Geplaatst op 4 reacties

Hoe ik zou willen zijn

Vanochtend bij Pilates voelde ik weer ruimte in mijn hoofd komen. Ik vroeg me af waarom ik al een paar weken niet geweest was, het doet me zo goed! Op de Pilatesmat neem ik me vaak voor het helemaal anders te gaan doen. Ik wil dan graag zo iemand zijn die drie keer per week sport: slank, fit, gespierd en vooral ook heel erg zen. Salades eten als lunch, genieten van kopjes thee en elke avond op tijd naar bed. Mijn nagels mooi lakken, iets leuks met mijn haar doen in plaats van het eeuwige knotje, misschien zelfs eens een maskertje proberen? Een keer naar de schoonheidsspecialiste? Van die dingen die verzorgde vrouwen doen. Alleen het denken hierover geeft al een goed gevoel. Aan het einde van de les waan ik me alvast twee kilo lichter en drie jaar jonger en ben ik vol goede moed. Ik kan dat wel.

Hoe ik ben

Terug in het echte leven is het gauw vergeten. Ik maak bij voorkeur fietstochtjes naar plekken waar goede cappuccino is of waar lekker ijs te halen valt, met de smoes dat het zo leuk is om een doel te hebben. Als het bij thuiskomst half vijf geweest is dan mag er een fles wijn open (alleen in het weekend, dat wel) Bij mooi weer steken we de barbecue aan en eet ik ongemerkt ook weer meer dan zou moeten. En ondertussen verheug ik me op vrijdag als de mannen van de notenkraam weer terug van vakantie zijn en we eindelijk weer goede noten in huis zullen hebben. Elke avond ga ik later naar bed dan ik wil, vooral omdat de kinderen vakantie hebben en eindeloos opblijven. De structuur is er al maanden uit hier en zo is er trouwens altijd wel wat. Om hopeloos van te worden toch?

Ik lak soms wél mijn teennagels, even gauw tussendoor zonder te wachten tot het goed droog is. Er zit altijd lak naast maar dat slijt er wel af in een paar dagen. Het is een begin.

4 gedachten over “Hoe ik zou willen zijn

  1. Klinkt anders wel heerlijk, het leven dat je leidt naar cappuccino, ijs en wijn… lekker creatief en ongestructureerd, je haren in de wind. Who cares als je knotje een beetje rommelig wordt… en net te veel eten omdat het zo lekker is en gezellig bovendien met je mannen. Verzorgde vrouwen moeten vooral veel… Blijf jij maar lekker jij 😉
    Liefs, Cynthia

    1. Ja, het is vast ook veel werk inderdaad, je moet het dan echt leuk vinden en er zijn zoveel andere leukere dingen!

  2. Hihi…. heel herkenbaar! O.a., iets leuks met je haar ipv dat eeuwige knotje….😊

    1. Haha, jij ook al? Wel lekker makkelijk!

Laat je een berichtje achter?