Geplaatst op 4 reacties

Wat is succes?

De afgelopen maanden heb ik veel nagedacht over mezelf en waar ik sta. De eerste helft van 2020 had ik meerdere leuke opdrachten en ik was super trots dat Sanne Schildert zo goed liep. Als mensen ernaar vroegen was dat ook fijn om te kunnen vertellen, alsof ik daarmee kon laten zien dat ik het echt kon. Blijkbaar had ik daar dus behoefte aan, was ik bang om anders niet serieus genomen te worden, of misschien wilde ik wel graag succesvol zijn.

Dat had ik niet van mezelf gedacht. Ik, die zo mijn eigen weg ga, was toch weer bezig met wat anderen zouden vinden van mijn keuzes en van wat ik nu doe. Ik vond dat zonde, want het liefst blijf ik zo dicht mogelijk bij mezelf.

Toevallig of niet, maar met de komst van corona kreeg ik het een stuk rustiger met opdrachten. En ik vond het heerlijk. Ik zat niet stil maar bouwde aan m’n website, schreef stukjes, nog meer stukjes, schilderde, oefende elke dag een uurtje handlettering, fietste en wandelde, genoot van de natuur en las inspirerende boeken. Ik oefende, groeide en leerde zóveel. Daarvoor had ik geen stok achter de deur nodig, eerder moest ik mezelf af en toe afremmen. Ik wist waar ik heen wilde en voelde me gelukkig.

Maar als iemand me vroeg: ‘hoe gaat het met je bedrijf?’, dan wist ik niet zo goed wat ik moest antwoorden. Blijkbaar vind ik dat ik alleen mag zeggen dat het goed gaat als ik ook veel geld verdien. Maar eigenlijk vond ik het zelf juist heel erg goed gaan nu. Kon niet beter.

Ik besloot de komende tijd puur mijn gevoel te volgen en te maken wat ik graag wil maken en te schrijven wat ik graag wil schrijven. Want door deze ‘pauze’ wist ik dat precies. Er is ruimte nodig om notitieboekjes met allerlei ideeën te vullen, om je te laten inspireren door de natuur, literatuur of kunst en om te voelen wat je diep van binnen het allerliefste wilt doen.

Vanochtend was iedereen weg. De kinderen zijn een half jaar thuis geweest van school, maar nu sinds een week weer begonnen. De man mocht ook een ochtendje buiten de deur werken. Het was heerlijk om weer eens alleen thuis te zijn. Ik schilderde deze eekhoorn en werd er blij van. (Ik denk dat ik er een kerstkaart van ga laten maken voor in mijn webshop.)

En als er weer eens iemand vraagt hoe het gaat met Sanne Schildert zal ik antwoorden dat ik schilder en schrijf, en dat dat me heel gelukkig maakt. Precies zoals het is.

4 gedachten over “Wat is succes?

  1. Dat is zo herkenbaar! Mooi dat je tot zo’n fijne conclusie kan komen. En supertof kaartje! Mooi op schema, lijkt mij :0

    1. Zeker mooi op schema, haha, maar is fijn om zonder haast aan te werken! Fijne dag!

  2. Super!

Laat je een berichtje achter?