Geplaatst op 2 reacties

Thee is de nieuwe wijn

Vanochtend had ik mijn tweede afspraak met de gewichtsconsulente. Ze gaat me helpen om een gezond eetpatroon te ontwikkelen dat ik ook kan volhouden. Gisteravond had ik als perfecte voorbereiding nog gezellig een wijntje gedronken bij Loetje met een superlieve vriendin en het best laat gemaakt. Loetje ging dan wel om 22.00 uur dicht vanwege de coronamaatregelen, maar in de auto kletsten we voor mijn deur nog rustig verder tot het alsnog laat was. Daarbij was het een drukke week geweest waarin verdrietige dingen gebeurden en ik voelde me vanochtend ronduit moe. Niet bepaald de frisse start van mijn nieuwe project die ik bedacht had…

Na het ontbijt keek ik eens rond in de huiskamer. Het was een zootje. Er was een week niet gestofzuigd, overal slingerden tassen en voetbalschoenen en de tafel lag bezaaid met spullen en papieren. Zo kon ik haar natuurlijk niet ontvangen. Eerst zou ik opruimen, dan stofzuigen. Terwijl de volkorenpasta’s gezellig de stofzuiger in ringelden vroeg ik me af of het bij anderen ook zo gaat. Als ik bezoek krijg ga ik altijd als een gestreste gek mijn huis door van tevoren, omdat het eigenlijk nooit toonbaar is. Ik ben dan een uur aan het puinruimen, schoonmaken en racen, stop vlak voordat het bezoek komt, bedenk dan pas dat ik natuurlijk ook nog mijn tanden moet poetsen en mascara op moet, sjees daarvoor gauw nog even naar boven en en doe dan als de bel gaat heel ontspannen de deur open alsof dit alles niet heeft plaatsgevonden. Alsof ik een perfecte huisvrouw ben die alles onder controle heeft.

Zo ging het vandaag ook. Toen de bel ging was ik er klaar voor. We dronken koffie en ik werd gewogen en gemeten. Daarna kreeg ik adviezen over mijn voeding naar aanleiding van mijn eetdagboek en maakten we een plan. In het heel kort: meer groenten, minder kaas, minder wijn, minder ongezonde vetten, geen ongezonde tussendoortjes en meer volkorenproducten.

Stiekem wil ik gewoon gezonder eten en een paar kilo afvallen zonder er iets voor te hoeven doen, maar zo werkt dat natuurlijk niet. Het is best veel werk en het zal ook best lastig worden soms. Maar deze keer gaat het hoop ik lukken om het vol te houden, om het gezonder eten onderdeel van mijn leven te maken. Geen wijn dus vanavond op de vrijdagavond voor mij, maar een kopje thee met wat fruit. En dan hopen en duimen dat het gaat wennen…

2 gedachten over “Thee is de nieuwe wijn

  1. Nou, heel herkenbaar! Leuk geschreven! Succes met afvallen!

    1. Dank je wel, Edith!

Laat je een berichtje achter?