Geplaatst op 4 reacties

Vakantie

Voor het eerst sinds ik Thad ken (en dus ook sinds we kinderen hebben) ben ik een week vrij in mijn eentje. Dat voelt heel luxe. Eigenlijk was ik van plan om naar allerlei musea te gaan, lekker met de trein en dan na het museumbezoek alle boekhandels en verfwinkels in die buurt afstruinen. En al tekenend en schrijvend ergens cappuccino drinken natuurlijk! Maar inmiddels denk ik dat het verstandiger is om dat niet te doen, coronatechnisch gezien.

In plaats daarvan wil ik elke dag een stuk wandelen of fietsen in de polder. Gewoon omdat het heerlijk is om buiten te zijn en daar de tijd voor te hebben. Ook heb ik een nieuw boek gekocht voor deze week waarop ik me verheug. En verder: tekenen, schrijven, iets uit een kookboek koken, in de tuin werken, een beetje opruimen. Klinkt goed toch?

En dit is het fijnste moment, nu die hele week nog voor me ligt, een zee van tijd. Het zal vast allemaal minder sprookjesachtig verlopen dan dat ik het me nu voorstel, mijn verwachtingen zijn altijd nogal hooggespannen en er gebeurt vaak van alles onverwacht en tussendoor. Of misschien voel ik me helemaal niet relaxed en ga ik me heel erg druk maken om iets van de week, je weet het niet. Maar toch, de voorpret die ik nu heb neemt niemand me meer af.

De afgelopen drie dagen ben ik goed gestart, ik heb al elke dag gefietst of gewandeld! En de herfst is zo mooi! Ook heb ik al van alles geknutseld, brieven en kaarten geschreven en bestellingen verstuurd met leuke kaartjes erbij. Ik denk dat ik elke dag een soort ‘kleine-dingen-verzameling’ in mijn dagboek ga maken. Dit is de eerste. Maar ik zie het wel, net waar ik zin in heb, het is vakantie!

Wat bijdraagt aan mijn vakantiestemming is dat er nu toch echt 1,5 kilo af is na 3 weken mijn best doen. Ik beeld me in dat mijn broek al losser zit en dat is natuurlijk onzin. Maar ik ben er best trots op dat ik het zo goed volhoud!

Van de week heb ik een Fitbit aangeschaft. Eigenlijk vooral vanwege de positieve reacties erover op mijn vorige blog. Er zijn veel mensen die er baat bij hebben, dat was goed om te horen. Dank voor alle tips! En nu kan ik zien hoe hard ik fiets en hoe ver ik wandel en hoeveel calorieën ik daarbij verbrand. Dat vind ik dus echt heel leuk. De kleur van de Fitbit is trouwens ook helemaal mijn smaak, ik denk dat jullie die wel kunnen raden… Fijne dag vandaag!

4 gedachten over “Vakantie

  1. Goed bezig, Sanne!

    1. Ja, ook dankzij jou! 🙂

  2. Ga zo door. Niet alleen met de kilo’s, maar ook met al het moois om je heen dat je zo leuk beschrijft.

    1. Dankjewel! Ga ik doen! allebei! 🙂 Vandaag mijn werkkamer helemaal schoongemaakt en opgeruimd. En gewandeld. We boffen met het mooie weer steeds!

Laat je een berichtje achter?