Geplaatst op 2 reacties

Sushi en Soya

Opeens was ik het zat. Sinds maart dacht ik steeds dat ik me altijd wel vermaak met tekenen, lezen en wandelen en dat het eigenlijk ook wel fijn was dat de weekenden nu eens helemaal leeg waren. Ik vond alle beperkingen vooral erg voor de kinderen, ouderen en mensen in tehuizen, maar niet zozeer voor mezelf.

Maar de afgelopen maand vond ik het opeens helemaal niet leuk meer. Dat er praktisch niemand over de vloer komt en dat ik ook bij niemand over de vloer kom. Dat mijn wereld nu beperkt lijkt tot Stichtse Vecht, waar het overigens heel mooi is en waar ik nog nooit zo goed de seizoenen heb zien wisselen. Ik verlangde zo enorm naar nieuwe dingen! Het voelde zelfs een beetje eenzaam, terwijl ik genoeg mensen spreek, maar het is toch anders dan elkaar zien en samen te borrelen of aan een grote tafel te eten. Waar ik voorheen vaak naar rust zocht, zou ik nu niets liever willen dan het huis alvast mooi versieren voor kerst en een heleboel mensen uitnodigen. Het kan verkeren.

Ik besloot wat leven in de brouwerij te brengen en ging maandag met de trein naar Naturalis. In mijn eentje, zodat ik uit kon stappen als ik het te druk zou vinden en terug zou kunnen als het allemaal niet veilig voelde. Maar eigenlijk ging het heel goed. Het was heel rustig in de trein en ik was bij Naturalis meestal in mijn eentje in elke ruimte. Eindelijk kon ik al die opgezette dieren eens heel goed bekijken! De tentoonstelling Van onschatbare waarde was geweldig bijzonder en ik heb er echt van genoten. Daarna nog een rondje door de stad gewandeld, koffie to go gehaald en mooie grachtenhuisjes gefotografeerd om ooit nog eens te tekenen. Een leuk dagje.

En woensdag ging ik op de fiets naar een vriendin in Zuilen, die pas twee jonge poesjes heeft: Sushi en Soya. Een rode en een lapjeskat die samen de wereld aan het ontdekken zijn. Zo schattig! En zo leuk weer eens gewoon bij iemand thuis te zijn en thee te drinken. (Ik kreeg er zelfs een stuk appeltaart bij, het was echt een feestje!)

Ik denk dat het toch goed is om af en toe nog wel iets gezelligs te doen of iets nieuws te gaan zien. Mij heeft het in ieder geval blij gemaakt. En ik heb weer allerlei tekenplannen door wat ik heb gezien de afgelopen dagen! Dus nu vermaak ik me wel weer even met tekenen, lezen en wandelen. Fijn weekend!

2 gedachten over “Sushi en Soya

  1. Zo herkenbaar! Ik snak naar prikkels, maar die zijn op het moment niet zo makkelijk te vinden. Wat goed dat je zelf wat leven in de brouwerij hebt gebracht!

    1. Ja, het was een leuke week. Af en toe moet je er gewoon even uit. Hoop dat jij ook een manier vindt! Liefs

Laat je een berichtje achter?