Geplaatst op Geef een reactie

Lichtjes

Deze maakte ik voor haar

Het was een mooi weekend. Vrijdag ging ik op de thee bij een vriendin. Het was 11 december, de datum die we weken geleden afspraken om elkaar een kerstpakket te geven. Omdat ik alles op de fiets doe had ik haar pakket in een roze fleecedekentje met rode aardbeien gewikkeld tegen het gehobbel in mijn rieten fietsmand. Het zag er nogal koddig uit denk ik, maar dat geeft niet, als je 43 bent sta je daar allang boven. Ik vond het eigenlijk best spannend om het haar te geven, vooral vanwege het zelfgemaakte cadeau wat er ook in zat. Zou ze het wel mooi vinden?

Twintig minuten later zaten we bij een kop thee onze cadeautjes uit te pakken. Ik kreeg van haar een prachtige zelfgemaakte hertjesknuffel, echt ongelooflijk mooi. Met een jurkje met bloemetjes en twee zakjes erop en met paarse laarsjes met geborduurde bloemetjes. Zoiets voelt als een schat, dat ze dat helemaal voor mij gemaakt heeft! Verder kreeg ik o.a. lekkere thee, lavendelzeep, een mooi blikje met fudge, Rituals douchegel en bodylotion. Allemaal leuk! Wat een verwennerij! Gelukkig was ze ook blij met mijn pakket.

Thuisgekomen ruimde ik meteen de kast op om het hertje een mooie plek te geven achter het glas. Daarna sloeg ik aan het bakken. Ik bakte maar liefst drie taarten dit weekend. De jongste werd 14 en we kregen uiteraard amper bezoek, maar wel hadden we de paar mensen die kwamen over het hele weekend gespreid. En dan zet je toch niet een half opgegeten taart op tafel bij nieuw bezoek vond ik. Bovendien lusten alle mannen hier bij elk bezoek wel weer opnieuw een stuk taart, dus het ging er hard doorheen. Het was gezellig en de jongste voelde zich echt jarig. natuurlijk aten we ‘s avonds pizza om het feest compleet te maken.

Zondagmiddag tuigden we de boom op. De kinderen hadden geen tijd, die moesten leren voor de toetsweek. Bovendien gruwelen ze van onze kerstspullen. Veel liever zouden ze een boom in één of twee tinten versierd zien. Wij genieten echter elk jaar van alle herinneringen die weer uit de dozen tevoorschijn komen. Toen de kunstboom eindelijk weer in elkaar zat ontdekten we dat de lampjes kapot waren… De man sjeesde even naar de Marskramer en vond daar nog een lang snoer. Het bleek op acht manieren te kunnen branden. Van gekmakend geknipper tot een slowmotion-versie. Maar het kon gelukkig ook gewoon normaal aan, dus dat kozen we.

Eind van de middag zag het huis er helemaal gezellig uit. Sterren voor de ramen, krans op de deur, boom opgetuigd. De kinderen kwamen naar beneden. Zoals verwacht vonden ze het helemaal niks. Hoewel, toen de jongste de acht standen van de lichtjes ontdekte gingen zijn ogen opeens glimmen!

Laat je een berichtje achter?