Geplaatst op 4 reacties

Maskertje

Elke ochtend sta ik op vol goede voornemens: gezond eten en niet snoepen, veel bewegen, minder lang douchen, me leuk aankleden ook al ben ik gewoon thuis, etc etc.

Wat meestal wel lukt is veel bewegen. Ik wandel graag en doe bijna alles op de fiets. Gezond eten en niet snoepen lukt vaak een tijdje tot ik me er een dag niet aan houd en dan lukt het daarna ook niet meer zo goed, dan is het hek van de dam. Me leuk aankleden doe ik op zich wel, maar na een uur besluit ik altijd te gaan schilderen (of stempelen) en zit ik toch weer in dat vest met verfvlekken wat ik vervolgens vergeet uit te doen. En minder lang douchen, dat vind ik echt lastig want onder de douche heb ik altijd van die goede ideeën, daar denk ik van alles uit.

Mijn nieuwste goede voornemen is afvalvrije doucheproducten gebruiken. Ik had de afgelopen tijd veel last van eczeem, en besloot eens andere zeep en shampoo te proberen. Omdat ik laatst van mijn tante iets van de Lush had gekregen waar ik heel enthousiast over ben, ging ik eens op hun website kijken. Toen de winkels nog open waren vond ik de Lush vooral altijd heel mooi met al die kleuren en het rook er zo heerlijk, maar ik wist nooit precies waar te beginnen. Op de site kon ik alles eens rustig bekijken. Ik bestelde shampoo, conditioner en zeep en zag toen de afdeling gezichtsmaskers. Zou ik dat niet eens moeten gebruiken? Ik ben tenslotte al 43…

Mijn oog viel op een masker dat Beauty Sleep heet. De ingrediënten klonken veelbelovend: lavendel, kokos, oranjebloesem, ananassap (je zou er bijna trek van krijgen). Het filmpje erbij was ook geweldig: een mevrouw smeert het paarse goedje op haar gezicht terwijl ze in bad zit, spoelt het na 10 minuten af en valt meteen heerlijk in slaap. Dat wilde ik ook wel, dus ik bestelde het erbij.

Alles kwam keurig binnen en op een avond kondigde ik na het eten aan dat ik een maskertje op ging doen. (De jongens vonden dat nogal grappig.) Ik smeerde het op mijn gezicht. Het zag er niet zo mooi uit als bij de mevrouw in het filmpje, mijn hoofd zat vol met kleverige schilletjes, pitjes en dingetjes. Het leek meer alsof ik flink door de modder had gereden op een mountainbike. Maar eerlijk is eerlijk, toen ik 10 minuten later de hele boel eraf spoelde voelde mijn huid wel heel erg zacht.

Daarna had ik dus gewoon een kop thee moeten zetten en met een goed boek op tijd mijn bed in moeten gaan om vervolgens heerlijk in slaap te vallen. In plaats daarvan trokken Thad en ik een fles wijn en een zak chips open (terwijl het nog geen weekend was) en keken we tv tot het laat was.

Je begrijpt al met welke goede voornemens ik de ochtend erna opstond…

4 gedachten over “Maskertje

 1. Hahahahaha…. Zo herkenbaar weer!!!! Liefs van Wilma

  1. Dat is altijd leuk om te horen! ook liefs voor jou!

 2. Ik ben zelf gek op de zepen van Werfzeep uit Utrecht (de haar zeep met honing is mijn favoriet). Alles is er geweldig en niet op dieren getest en het ruikt niet zo heftig als de Lush. En je wordt er ook heel zacht van.
  Ik vond laatst een masker op straat, nu heb je me geïnspireerd om daar over te schrijven!

  1. Dank voor je goede tip! Ik ken die zeep inderdaad, die is fijn, maar ik heb de shampoo nooit geprobeerd. Werfzeep komt uit Utrecht toch? Dat is ook nog eens goed. 🙂
   Benieuwd wat je gaat schrijven!

Laat je een berichtje achter?