Geplaatst op Geef een reactie

Mijn hooggespannen verwachtingen

In het weekend besloot ik dat ik mezelf vandaag een vrije dag zou geven. Ik was eraan toe, ik wilde er even uit. Online reserveerde ik tijdsloten in vier leuke winkels in Utrecht. Kon ik daar mooi op mijn nieuwe fiets heen! En misschien nog een wandeling maken door de stad en ergens cappuccino to go drinken, ik zag het helemaal voor me.

Vanochtend was ik vroeg wakker en de zon piepte al tussen de kieren van het gordijn door. Het voelde alsof ik jarig was, wat een mooie, veelbelovende dag! Ik was goed voorbereid, had maandag al een lijstje gemaakt met wat ik waar wilde halen. In mijn tas ging ook een dagboek, kon ik in de stad lekker ergens schrijven met een kopje koffie in de zon. Ook wilde ik foto’s maken van mooie pandjes die ik dan later zou kunnen schilderen. Ik had al een hele voorstelling van hoe mijn dag eruit zou zien, net zoals ik dat bij vakanties ook altijd heb. (Thad waarschuwt me dan altijd, hij kent mijn hooggespannen verwachtingen inmiddels… Maar het voordeel is dat ik nooit gebrek aan voorpret heb.)

Bij de Lush was ik de enige klant in de winkel met drie medewerkers. Je begrijpt dat ik iets meer kocht dan ik van plan was, zo gaat dat als je door drie aardige mensen tegelijk geholpen wordt die allemaal goede tips hebben, maar leuk was het wel en ach, er zaten ook cadeautjes bij. Ik kreeg heel royaal nog wat monstertjes en een bodyspray cadeau en voelde me steeds jariger. Daarna cappuccino en door naar Broese, waar het zo rustig was dat ik zo lang mocht kijken als ik maar wilde, geweldig! Vervolgens Dille & Kamille en Swaak, waar het ook allemaal heel soepeltjes ging.

Toen was het tijd voor lunch en ik kocht ergens een broodje met gegrilde aubergine. Daarmee zou ik dan lekker in de zon gaan zitten, en meteen wat schrijven en door mijn nieuwe boeken bladeren. Vlak bij de Dom zag ik een goed plekje, vol in de zon. Ik ging zitten, haalde het broodje uit het zakje en meteen zat mijn hele hand onder de derrie. Gatver! Die nieuwe boeken zou ik maar veilig in mijn tas laten en mijn dagboek ook. Mijn stek bleek bovendien nogal winderig en koud, maar met die vieze handen kon ik mijn jas niet dichtritsen, dat moest maar even wachten. Het was wel een heel lekker broodje.

Ik wilde nog wat wandelen en foto’s maken, maar had er niet over nagedacht dat ik dan twee tassen met zeep, verf en boeken mee moest sjouwen. Bepakt en bezakt liep ik toch nog een rondje en keek in de etalages van kunsthandels en galerieën. Toen besloot ik dat ik maar beter naar mijn fiets kon gaan.

Onderweg concludeerde ik dat het een fijne dag was. Niet alles was volgens plan verlopen, maar ik voelde me licht en blij. Thuisgekomen bleek het monstertje van het masker dat ik gekregen had gelekt te hebben in mijn tas, het papier van de zorgvuldig ingepakte cadeautjes was helemaal plakkerig en nat. Gelukkig zaten mijn boeken in de andere tas. Ik spoelde de buitenkant van het potje af onder de kraan en zette het in de koelkast, zoals dat hoorde volgens de meisjes van de Lush. Nu maar hopen dat niemand het opeet. Je weet het maar nooit met twee pubers in de groei.

PS: voor nieuwsgierigen: als je wilt weten wat ik allemaal kocht (los van de cadeautjes) kun je dat zien in mijn verhaal op insta en fb 😉

Laat je een berichtje achter?