Geplaatst op Geef een reactie

Boekentip

Vandaag schreef ik als boekverkoper bij Broese deze recensie voor de Nieuwe Utrechtse Krant online (De Nuk). Het leek me leuk hem hier ook te delen, misschien zijn er boekenliefhebbers onder mijn bloglezers? Vast wel! Thieu maakte de foto van mij, ik kwam er namelijk achter dat ik alleen stokoude foto’s heb van mezelf…

Komt-ie:

Sinds juli werk ik bij Broese, nog maar net dus. Een grote wens die in vervulling is gegaan, want ik vind Broese echt hét boekenparadijs. Het is heerlijk om de boekenliefde met zoveel collega’s en klanten te kunnen delen.

Natuurlijk geniet ik ervan om klanten tips te geven en ze te helpen bij hun keuze, maar andersom voel ik me vaak net zo geïnspireerd door hen, door te zien wat ze uitkiezen en door de leuke gesprekken die daar soms uit voortvloeien.

In de eerste weken verkocht ik regelmatig de titel Ik ben een eiland. Ik was er al een tijdje nieuwsgierig naar, omdat ik Het zoutpad  en De wilde stilte van Raynor Winn erg mooi vond, en dit boek heeft dezelfde ingrediënten. Precies de ingrediënten waar ik voor val.

Ik houd van boeken waarin de natuur een grote rol speelt, en waarin de hoofdpersoon erg op zichzelf is, een beetje buiten de gewone wereld staat. (Eigenlijk is dit altijd al zo geweest, als kind was mijn lievelingsboek De geheime tuin, ik herlas het keer op keer.)

In Ik ben een eiland laten de auteur, Tamsin, en haar man hun hippe leventje en goede baan in Londen achter om schapen te gaan fokken op een klein Schots eiland. Hoe romantisch dit ook klinkt, het gaat bepaald niet van een leien dakje. De eilandbewoners zitten niet op ze te wachten en hun huwelijk redt het niet. Tamsin worstelt zich door vele tegenslagen, maar gelukkig is er altijd de natuur die zoveel troost kan bieden en is ze sterker dan ze ooit had kunnen denken.

Hoewel het boek weer heel anders is dan Het zoutpad, voldeed het absoluut aan mijn verwachtingen. Het is rauw, maar ook gevoelig en ik vond het beeldschoon. Ik zou het alle liefhebbers van Raynor Winn zonder twijfel durven aanraden.

Mocht u ook van dit soort boeken houden, kom gerust langs, dan heb ik nog wel een paar mooie tips. En misschien heeft u juist wel een tip voor mij, laat dat dan ook vooral weten!

Laat je een berichtje achter?