Geplaatst op 3 reacties

De vooruitgang

De dagen van de kapotte dingen zijn weer aangebroken. Vorige week stopte de wasmachine ermee. Hij was 14 en heeft altijd hard gewerkt, dus dat was niet zo gek op zich. En vandaag zakte manlief door het tuinbankje dat hij al tig keer verstevigd had. Misschien moeten we eens iets nieuws…

Vaak gaan dingen hier tegelijk kapot, dus ik ben benieuwd wat er deze week nog volgt. De kinderen hopen op de tv, die ze belachelijk ouderwets vinden. Ik vind het juist een hele goede, hij doet het al zo ongelooflijk lang!

Nieuwe apparaten in huis betekent niet altijd vooruitgang. Als ik de nieuwe wasmachine aanzet, zegt hij HALLO in het schermpje en als hij klaar is speelt hij een muziekje. De bezorger liet het vol trots horen. Ik vroeg hem of het ook uit kon, wat hij duidelijk jammer vond. De koffie en de M&M’s maakten het een beetje goed. Gelukkig kan het muziekje inderdaad uit, je moet alleen wel zelf even uitzoeken hoe.

De nieuwe wasmachine kun je zelfs verbinden met je telefoon. Zo is het mogelijk om in de pauze op je werk je was te laten starten en je kunt ook een seintje krijgen wanneer hij klaar is. (Dan kun je de kinderen bellen of ze hem even ophangen) Mijn man heeft het meteen gekoppeld, en nu zie je de was zelfs rondjes draaien op zijn scherm. Hij vindt dat mooi, maar voor mij hoeft het niet.

Misschien ben ik hopeloos ouderwets. Ik houd van een wasmachine die gewoon alleen wast, er zit een draadje aan mijn muis en ik heb een stokoude refurbished iPone. Ik houd van brieven schrijven, van musea, van boeken lezen en van wandelen.

Maar laten boeken lezen en wandelen nu juist weer helemaal hip zijn! Dat vind ik wel geruststellend. Het komt allemaal terug, het is dus alleen maar een kwestie van wachten voordat er weer normale wasmachines zijn. Tot die tijd zal ik de onze braaf teruggroeten.

3 gedachten over “De vooruitgang

  1. Hahaha echt t zelfde, ik ben blijven lezen zaterdagavond ( of eigenlijk keek ik een film een Disney film met een prinses en een droomwereld) , misschien is t leuker als je echt meevaart, maar ik houd ook niet zo van varen ( en van alcohol) …

    1. Eén voordeel: ik had niet het gevoel dat ik alle voorgaande jaren iets heb gemist! Ieder z’n ding 😉

  2. Tjonge! Ben ik even blij dat ik gewoon thuis gebleven ben!

Laat je een berichtje achter?